
فائو: دسترسی به غذا در ایران ۲ برابر متوسط جهانی

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد در گزارشی از وضعیت امنیت غذایی در جهان از پیشرفت قابل توجه ایران در این زمینه خبر داده است. آمارهای فائو نشان میدهد در حالی که ۷.۹ میلیون نفر در ایران طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در وضعیت ناامنی شدید غذایی قرار داشتند، این رقم در سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ به ۵.۳ میلیون نفر کاهش یافته است. این در حالی است که جمعیت ایران طی این مدت رشد داشته است.
این گزارش همچنین نشان میدهد وضعیت مردم ایران از نظر دسترسی به وعدههای غذایی سالم طی سال ۲۰۲۴ بهبود یافته است. در حالی که طی سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۵.۸ درصد جمعیت ایران توانایی تامین هزینه وعدههای غذایی سالم را نداشتهاند؛ این رقم در سال ۲۰۲۴ به ۱۴ درصد کاهش یافته است.
دسترسی به غذا در ایران ۲ برابر متوسط جهانی
بررسی آمار جهانی نشان میدهد دسترسی به غذا در ایران بیش از دو برابر متوسط جهانی است. در سطح جهان ۳۱.۹ درصد از کل جمعیت جهان طی سال ۲۰۲۴ توان تامین وعدههای غذایی سالم را نداشتهاند. از نظر تعداد نیز وضعیت ایران در این خصوص بهبود داشته است. در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۴.۳ میلیون نفر در ایران توان تامین هزینه وعده غذایی سالم را نداشتهاند اما این رقم در سال ۲۰۲۴ به ۱۲.۸ میلیون نفر کاهش یافته است.
فائو هزینه وعده غذایی سالم در ایران برای یک روز بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۲۴ را ۴.۳۹ دلار برآورد کرده که بر اساس آن شاهد ارزانتر شدن غذا در این سال بودهایم. در سال ۲۰۲۳ هزینه یک وعده غذایی در ایران ۴.۴۶ دلار اعلام شده بود.
رتبه ۸۹ ایران از نظر دسترسی به غذا در جهان
آمارهای فائو نشان میدهد ایران از نظر دسترسی مردم به غذا در رتبه ۸۹ جهان قرار دارد. بر این اساس مردم ۸۸ کشور جهان دسترسی کمتری نسبت به وعدههای غذایی سالم نسبت به ایران دارند. دسترسی به غذا در ایران بیشتر از کشورهایی مثل الجزایر، مصر، قزقیزستان، تاجیکستان، میانمار، فیلیپین، تایلند، هند، پاکستان، عراق، مکزیک، برزیل، شیلی، رومانی، اسلواکی و مقدونیه شمالی است.
بر این اساس دسترسی به غذا در ایران حتی بیشتر از برخی کشورهای اروپایی مثل رومانی ،اسلواکی و مقدونیه شمالی است. آمار فائو نشان میدهد ۵۲.۴ درصد مردم رومانی در سال ۲۰۲۴ توان تامین وعدههای غذایی سالم را نداشتهاند. این رقم برای اسلواکی ۱۵.۷ درصد و مقدونیه شمالی ۱۶.۵ درصد بوده است.
در اروپای غربی ۲.۲ درصد مردم در سال ۲۰۲۴ قادر به تامین غذای سالم مورد نیاز خود نبودهاند. این رقم برای فرانسه ۳ درصد، آلمان ۲ درصد، سوئیس ۱.۲ درصد، اسپانیا ۸.۴ درصد، نروژ ۱.۴ درصد، دانمارک ۰.۸ درصد، امارات ۲.۲ درصد، اردن ۱۰.۷ درصد، چین ۱۲.۱ درصد و آمریکا ۴.۵ درصد بوده است.